Erelonen en kosten

Onze algemene tarieven

M&W Advocatenkantoor hanteert volgende tarieven:

  • Eerste consultatie: 85 EUR/u
  • Erelonen: 145 EUR/u voor particulieren en 165 EUR/u voor BTW-plichtigen. Deze tarieven zijn exclusief BTW maar omvatten wel alle kosten.Als u deze tarieven vergelijkt met andere kantoren, hou er dan rekening mee dat veel kantoren bovenop het uurtarief administratieve kosten rekenen per blad, per mail, per telefoon, etc… waardoor het totaal soms hoger uitkomt dan u verwacht. Onze ereloontarieven zijn all inclusive.
  • Bij hoogdringendheid wordt een verhoging van 10% toegepast op de normale tarieven. U zal hiervan op voorhand ingelicht worden.
  • Wachttijden rechtbank en verplaatsingstijd: 110 EUR/u (exclusief BTW) voor particulieren en 115 EUR/u (exclusief BTW) voor BTW-plichtigen. Deze tarieven omvatten de tijd + de kilometers. Er worden geen afzonderlijke kosten aangerekend.
  • Vertaalkosten (indien nodig): kost van de vertaler wordt doorgerekend zonder surplus.
  • Voor rappels in verband met openstaande erelonen wordt telkens 5 min aangerekend.
  • Voor het openen en sluiten van het dossier wordt telkens standaard 20 minuten aangerekend omdat dit de tijd is die we nodig hebben om uw dossier elektronisch aan te maken evenals te sluiten en te archiveren.

Er worden dus geen extra kosten aangerekend voor brieven, e-mails, aangetekende zendingen of doen van financiële verrichtingen.

Alle geleverde prestaties en de daaraan gespendeerde tijd worden in detail bij de ereloonnota’s gevoegd, zodat u probleemloos kan nagaan waaruit het gevraagde ereloon is opgebouwd.

Er wordt bij het begin van het dossier een voorschot (provisie) gevraagd en daarna op regelmatige tijdstippen gefactureerd, zodat de eindafrekening niet te hoog oploopt en u de erelonen kan opvolgen. 

Eventueel dient nog wel rekening te worden gehouden met de deurwaarders- en gerechtskosten. Deze worden vastgelegd door de deurwaarder of door wettelijke bepalingen, waarop M&W Advocatenkantoor geen invloed heeft. De deurwaarderskosten worden rechtstreeks met de deurwaarder geregeld, de griffierechten worden door ons doorgerekend. Deze kosten proberen we, in voorkomend geval, echter steeds te recupereren bij de tegenpartij.

Wij helpen u!

Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. Luisteren, meedenken en oplossen is ons motto!

Contacteer ons

Zoekt u hulp voor uw juridische zaken?

Laat u door ons helpen en neem vandaag nog contact op!